Moestuin

Zes groentesoorten die je meteen na de winter kunt planten

Wanneer de winter weer ten einde loopt beginnen we ons te verheugen op het warme weer en de mogelijkheid om weer groenten in de tuin te verbouwen. Een groentetuin bijhouden en je eigen groenten telen is een bezigheid. Bovendien wordt je werk ook nog eens beloond met heerlijke smaakvolle groenten waarbij je je geen zorgen hoeft te maken dat deze met bestrijdingsmiddelen zijn bewerkt. Een groentetuin vereist echter de nodige planning wanneer bepaalde groenten het beste geplant kunnen worden. Als je meteen na de winter, wanneer de grond net ontdooid is, wilt beginnen in de tuin dan zijn de volgende zes groentesoorten de beste keuze.

Sla

Bijna alle slasoorten zijn planten die het goed doen wanneer het nog koud is buiten. Deze groentesoort groeit het beste wanneer de zon nog niet helemaal doorbreekt gedurende de dag. Hierdoor is het een perfecte groenten voor het begin van de lente wanneer de dagen nog kort zijn.

Aardappels

Wanneer je weleens kleine witte wortels uit een aardappel hebt zien groeien dan weet je hoe makkelijk het is om aardappels te groeien in de tuin. Kleine aardappels laat je eerst een week buiten liggen om ze vervolgens in goed bemeste aarde te planten. Drie maanden later zijn ze volgroeid.

Wortels

Wortels zijn makkelijk te verbouwen. Men plant simpelweg zaadjes in de grond terwijl er nog vorst in de grond zit en de wortel begint te groeien. Zorg er wel voor dat de aarde vrij is van stenen en goed losgemaakt is zodat de wortel vrij naar beneden kan groeien.

Broccoli

Broccoli groeit het beste in aarde tussen de 4 en 18 graden Celsius. Het is daarom ook een perfecte groentesoort om aan het einde van de winter en het begin van de lente te planten. Deze groente moet zelfs in de lente geplant worden want door teveel zonlicht verkleurt de broccoli.

Spinazie

Net zoals broccoli is spinazie een plant die koel weer prefereert en juist in warmer weer niet goed groeit. Het beste kunnen de zaden geplant worden wanneer de grond net begint te ontdooien. Spinazie is een groentesoort die goed naast slasoorten geplant kunnen worden omdat ook deze planten van plekken houden met veel schaduw gedurende de dag.

Boerenkool

Boerenkool is een andere groentesoort die koud weer prefereert. Sommige boerenkoolsoorten kunnen zelfs midden in de winter groeien en overleven. Er wordt zelfs beweert dat boerenkool beter smaakt wanneer het een periode van vorst in de tuin heeft doorstaan.