Overig

Een industriële inrichting met vintage lampen en retro lampen

Trends, mode en rages gaan snel, zo snel dat ze soms haast niet bij te houden zijn. Tegenwoordig bestaat gelukkig één van die trends uit tijdloze klassiekers: vintage lampen of retro lampen. Deze industriële en onsterfelijke lampen zijn terug van weggeweest, maar waar ze vroeger vooral in fabrieken hingen om het praktisch nut, sieren ze tegenwoordig de muren van moderne woonkamers en winkels. Op zoek naar de perfecte lamp om de inrichting van uw woonkamer, werkkamer of bedrijf helemaal compleet te maken? Overweeg een industriële wandlamp! Zelf zijn wij groot fan van de wandlamp industrieel, dus in deze tekst zullen we proberen je duidelijk te maken
Retro lampen

 

Retro lampen

Vintage lampen zijn geïnspireerd op de klassieke lampen die je in het industriële tijdperk zou verwachten in fabrieken en werkplaatsen: stoere, robuuste retro lampen die efficiëntie uitstralen en lang meegaan. Nu deze vintage lampen terugkeren, zijn ze echter wel met de tijd meegegaan: de industriële wandlampen van vroeger hebben een modern tintje gekregen en zijn in allerlei prachtige uitvoeringen beschikbaar. Ook zijn ze tegenwoordig natuurlijk een stuk milieuvriendelijker en duurzamer dan vroeger: waar eerst in een industriële wandlamp waarschijnlijk gloeilampen zaten, is het nu eenvoudig om een wandlamp industrieel met ledlampen of andere ecologisch verantwoorde lichtbronnen te vinden.

 

Wandlampen industrieel

Met een industriële wandlamp is tegenwoordig alles mogelijk. Wat bijvoorbeeld veel gezien wordt, is een soort kooi-achtige constructie om de lichtbron bij een wandlamp industrieel. Dit slaat natuurlijk terug op de kooi-constructies die vroegere fabriekslampen hadden, maar tegenwoordig heeft het slechts een esthetisch effect. Waar de industriële lampen vroeger in het teken stonden van robuuste efficiëntie, ligt de focus tegenwoordig uiteraard op uiterlijk. Men haalt nu geen fabriekslampen meer in huis voor de efficiëntie immers, maar voor het stoere en robuuste uiterlijk. Wij zijn dan ook van mening dat een stoere en industriële fabriekslamp iedere inrichting af kan maken en raden iedereen die nog twijfelt van harte aan de proef op de som te nemen! Kies voor een industriële fabriekslamp en ontdek wat het voor de inrichting van iedere woonkamer, werkkamer of studeerkamer kan doen.