Overig

Energie besparen, kijk niet enkel naar het huis zelf, maar ook naar de tuin!

Wanneer mensen denken aan besparen op de energiekosten dan zijn er velen die al direct denken aan zaken binnenshuis. Echter, je kunt ook heel makkelijk doen aan energiebesparing door de focus te leggen op de tuin. Heel onbewust is er toch altijd weer het een en het ander te besparen wanneer we kijken naar de tuin.

Verlichting buiten

De verlichting in de tuin biedt veiligheid en sfeer. Echter, kost het vaak onnodig een hoop energie. Wanneer je de lampen kunt controleren dan kun je ze best vaker uitzetten, en enkel aanzetten wanneer je in de tuin aanwezig bent. Daarnaast zou je eventueel de lampen kunnen vervangen voor duurzame lampen. Deze besparen energie en dus op den duur ook een hoop geld.

Elektra in de tuin

Vaak hebben we in de tuin ook de hulp nodig van een aantal elektrische apparaten. Hierbij kan worden gedacht aan een grasmaaier. Door apparatuur te kiezen met minder vermogen kan er een hoop energie worden bespaard.

Verwarming in de tuin

’s Winters in de tuin zitten kan ook hartstikke lekker zijn. Velen kiezen er voor om terrasverwarming aan te schaffen en te installeren. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Door de kleding af te stemmen op de weersomstandigheden kun je jezelf vaak van genoeg warmte voorzien in de herfst en in de winter. Terrasverwarming lijkt heel praktisch, maar op de vraag of het daadwerkelijk echt nodig is kunnen we gewoon een simpel antwoord geven: nee.

Overstappen kan ook een goede zet zijn

Er zijn allerlei praktische zaken in de tuin waar je de aandacht op kunt vestigen, maar overstappen op een andere energieleverancier kan ook een goede move zijn om te besparen op de energierekening. Telkens weer krijgt men aanbieding van diverse leveranciers die klanten willen werven. Hier kun je op inspelen door verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Je kunt op deze manier de beste deal vinden voor jou. Vergelijken kan gemakkelijk via easyswitch.nl. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken welke tarieven voor welke diensten verschillen, waarom dat zo is en hoe jij kunt beginnen met besparen. Besparingen door over te stappen lopen vaak op tot wel honderden euro’s per jaar!