Uncategorized

Tips om je tuin door een hittegolf heen te helpen

Een nieuwe hittegolf is een feit. Tijdens deze tropische dagen heb niet alleen jij het warm en flink te duren, ook jouw tuin heeft krijgt heel wat warmte en zonlicht te verduren. Hoe ga je het beste om met jouw tuin tijdens deze warme dagen? Lees gauw verder hoe je zelf een hitteplan voor de tuin kunt opstellen. Zo blijf jouw tuin groen en vol in bloei.
 

Tuin sproeien tijdens hittegolf

Tijdens een hittegolf heeft jouw tuin veel water nodig. Wanneer jouw tuin te weinig water krijgt, kunnen planten verdorren en het gras uitdrogen. De beste manier om jouw tuin te voorzien van genoeg water is door een sproeisysteem te installeren. Deze kan de hele tuin sproeien en jij hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Let wel op, je kunt de tuin het beste in de avond sproeien. De reflectie van de waterdruppels kunnen midden op de dag voor meer schade zorgen. De tuin sproeien tijdens hittegolf doe je het beste pas na zonsondergang. Wanneer het echt gedaan is met het gras, is het wellicht verstandig om in het najaar nieuw gras in te zaaien. Klik hier om direct nieuw graszaad te bestellen, zodat je goed voorbereid bent voor het najaar. 
 
hitteplan voor de tuin

Moestuin redden tijdens hitte

Jouw moestuin kan op hol slaan tijdens de hitte en jonge plantjes hebben het zwaar te verduren tijdens de hitte. Wil je jouw moestuin redden tijdens hitte? Haal dan de jonge plantjes naar binnen. Het jonge blad kan verbranden in de zon. Geef de planten voldoende water en haal rijpe vruchten er tijdig af. Je kunt met de hitte heel wat groente en fruit oogsten uit jouw moestuin, wanneer je dit goed aanpakt.
 

Potplanten bij extreme hitte

Potplanten hebben niet de luxe dat zij tot diep in de grond aan water kunnen komen. Potplanten zijn daarom ook extra kwetsbaar bij warm weer. Het is belangrijk om potplanten bij extreme hitte dagelijks water te geven. Je kunt aan de potgrond voelen of de grond nog vochtig is of niet. Is de grond droog, geef de plant dan extra veel water. Heb jij nieuwe of jonge planten in potten zitten? Zorg dat deze dan een schaduwplek hebben overdag of zet ze binnen. Anders kunnen de bladeren verbranden door de zon.

 

potplanten bij extreme hitte

Wil je jouw tuin ook door de hittegolf heen helpen? Maak dan gebruik van bovenstaande tips en stel zelf een hitteplan voor de tuin op. Zorg dat de planten voldoende water krijgen en haal jonge planten uit de felle zon. Geef alleen ’s avonds de planten water om reflectie door waterdruppels te vermijden.

Lees ook: Waarom je het beste voor teak tuinmeubelen kunt kiezen