Tuin algemeen Tuinaccessoires

Klimplanten geleiden? Zo doe je dat!

klimplanten begeleiden

Klimplanten begeleiden en de groei van klimplant stimuleren is een kunst op zich. Klimplanten begeleiden kan op diverse manieren, waarbij bepaalde methodes efficiënter zijn dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een rek voor klimplanten, het kopen van speciale zelfhechtende klimplanten of het aanbrengen van een spandraadsysteem voor klimplanten. In dit blog lees je alles over de beste manieren om de groei van klimplanten tegen muur goed aan te pakken. Met maar één doel: zodat je nog lang kunt genieten van je klimplanten! Doe je voordeel met onze planten geleiden tips.

Gebruik een spandraadsysteem voor klimplanten

Onze eerste planten geleiden tips is het plaatsen van een spandraadsysteem. Door het aanbrengen van spandraden op een houten schutting of langs een muur, kun je de groei van klimplant stimuleren op een efficiënte manier. Een voordeel van een spandraadsysteem voor klimplanten gebruiken is dat di voordelig is. Span verticaal de nodige draden langs een muur of schutting en geef je klimplanten tegen muur de kans om mooi recht omhoog te groeien!

spandraadsysteem voor klimplanten

Een rek gebruiken van metaal of bamboe

Een andere methode om klimplanten te helpen goed te groeien, is door een rek voor klimplanten te gebruiken. Dit kan een standaard metalen rek zijn, uiteraard van rvs, die je in een tuincentrum kunt kopen. Maar ook kun je zelf van bamboe een eigen rek maken (of een standaardmodel kopen), waarlangs de zelfhechtende klimplanten gemakkelijk hun weg omhoog kunnen vinden.

Kant en klaar haag hedera helix woerner 120x100cm

Een houten trellis als ondersteuning

Houd je van een tuin die er lekker natuurlijk uitziet, dan is een houten trellis een fijne oplossing om je klimplanten te helpen goed te klimmen. Een houten trellis kun je goed gebruiken als je een houten schutting hebt, door de trellis aan de schutting te bevestigen. Mocht er een beetje kleurverschil zijn tussen het hout van je schutting en de trellis, dan is dat geen probleem: zodra de klimplant is dichtgegroeid, zie je hier namelijk niets meer van.

rek voor klimplanten

Betonijzer is ook een optie

Ten slotte kun je ook kiezen voor het gebruik van betonijzer. Dit is standaard gaas dat uit klein vierkante vakken bestaat en vooral mooi staat tegen een betonnen schutting of tegen een muur. Bevestig het rek door gaten te boren en deze met speciale klemmen aan de muur of de betonnen schutting vast te maken. Je klimplanten zullen je dankbaar zijn, want groeien was voor hen nog nooit zo gemakkelijk!

zelfhechtende klimplanten

Lees ook: Dit zijn de tuinmeubeltrends in 2020