Tuin algemeen

Erfafscheiding plaatsen

Een erfafscheiding plaatsen heeft vele redenen. Sommigen willen gewoon helemaal privé zitten in de tuin, anderen gebruiken een houten schutting als decoratief element. Welke reden jij ook hebt om een tuinafsluiting te plaatsen, je hebt heel wat keuze en je kunt volledig zelf je stijl bepalen. Wij lichten in dit artikel voor jou een paar leuke ideeën en tips uit.

Boetseer zelf je tuinschutting

Je tuin hoeft niet altijd een rechthoekig stuk grond te zijn met middenin een grasperk en aan de kanten bomen en bloemen. Een tuin is veel meer dan dat. Met een houten erfafscheiding kun je karakter steken in je tuin. Je laat je afsluiting dienen als eyecatcher of je laat je tuinafsluiting volledig opgaan in het geheel. Een schutting volledig in het zicht laten of er planten of andere ornamenten tegenaan plaatsen: beide keuzes hebben een totaal andere invloed op de look van je tuin. Een heel strakke houten schutting met grote panelen en naadloze planken tegenover een met takken geweven tuinafsluiting: het creëert telkens een andere sfeer. Bij een grote tuin kun je werken met tuinkamers. Ook hiervoor kun je hetzelfde materiaal als je erfafscheiding gebruiken. Met mooie schuttingen kun jij zelf de ontwerper van je tuin worden.

Zeg niet zomaar hout tegen hout

De houtsoort voor je afsluiting is een bewuste keuze. Denk aan het esthetische aspect: wil je dat je schutting er ruw of strak uitziet? Met licht hout kun je een heldere toets geven aan een tuin met veel schaduw. Een donkergekleurde schutting kan een contrast zijn tegen de strakke witte muren van je moderne woning. Wil je naturel hout, geïmpregneerd of geverfd? Koop je hout dat al afgewerkt is of doe je de finish zelf? Ga ook eens na of het hout dat je kiest al dan niet duurzaam gekweekt is? Misschien vind je dit ook belangrijk? Kijk ook naar de toekomst: hoe lang blijft jouw houtsoort goed en welk onderhoud vereist het?

Goede raad is goud waard

Goed advies is van uiterst belang. Vakmensen kennen perfect de eigenschappen en toepassingen van elke houtsoort. Bespreek met hen wat jouw vereisten zijn en waar je de afsluiting wilt plaatsen. Nog eventjes en je kan zalig genieten bij je mooie tuinafscheiding!