Uncategorized

Kunstgras: dé tuintrend van 2023!

De groene tuin is in opmars en dit heeft alles te maken met klimaatverandering. Zomers zijn heet en droog en worden tevens gekenmerkt door felle regen- en onweersbuien. Bovendien zijn ook de herfst en winter veel natter dan een aantal jaren geleden. Een betegelde tuin is onderhoudsvrij, maar brengt ook een nadeel met zich mee: het blijft er in de zomer lang warm en ook regenwater zakt minder snel de grond in. Gelukkig is er kunstgras, dé tuintrend van 2023!

Waarom is kunstgras populair?

Kunstgras is aantrekkelijk, want het zorgt voor een groene tuin. Je creëert een sfeervolle tuin en investeert tegelijkertijd in een onderhoudsvrije buitenruimte. Kunstgras hoef je niet te maaien, je hoeft geen oud gras te verwijderen en het is ook een uitkomst voor mensen met allergieën en hooikoorts klachten. Bovendien is het een veilige ondergrond voor spelende kinderen en huisdieren. Voor elke tuin, maar ook voor ieder balkon is er kunstgras verkrijgbaar bij TopKunstgras. Daarnaast leg je kunstgras gemakkelijk zelf!

Kunstgras is duurzaam

Kunstgras is dé manier om je tuin te verduurzamen. Dit alternatief voor natuurlijk gras kenmerkt zich door een lange levensduur van twintig tot dertig jaar. Het meeste kunstgras is vrij van schadelijke stoffen en recyclebaar. In tegenstelling tot een echt gazon hoef je kunstgras niet te maaien en daarom hoef je niet met een benzinegrasmaaier aan de slag te gaan en ook mesten laat je achterwege. Investeer daarom in kunstgras, want op die manier neemt je CO2-uitstoot af!

Kunstgras bespaart op waterverbruik

Voor onderhoud van een echt gazon is veel water nodig. Tijdens een hete zomer komt het al snel aan op water uit de kraan. Dit resulteert al snel in een hogere waternota en ook is kraanwater minder goed voor je gazon. Kunstgras hoef je nooit te beregenen. Bovendien laat kunstgras regenwater perfect door, mits je zorg draagt voor een goede drainage. Er blijven dus geen plassen regenwater achter op je gazon!

Een groene tuin is goed voor je gezondheid!

Wil je het hele jaar door een piekfijn gazon? Word gelukkiger van een groene tuin en kies voor kunstgras. Een natuurlijk gazon verkleurt al snel bij langdurige hitte, maar hier heb je bij kunstgras geen last van. Binnen een kort tijdsbestek ziet de buitenruimte er weer als nieuw uit! Wil je ook jouw steentje bijdragen aan een betere wereld? Ga mee met de trend van 2023 en vergroen je tuin met kunstgras!