Overig

Laat de hovenier de tuin winterklaar maken

De winter is een prachtig seizoen, maar het is helaas ook een seizoen dat veel schade aan kan richten aan de tuin. Dit is erg zonde! Je kunt ervoor kiezen om de tuin volledig winterklaar te laten maken door een ervaren hovenier. Deze professional weet precies wat er nodig is om ook in de winter te genieten van een mooie tuin. Daarnaast kan de hovenier je uiteraard informeren en adviseren over de maatregelen die je moet nemen wanneer de temperatuur onder een bepaalde waarde zakt.

Waar wordt rekening mee gehouden?

Bij het winterklaar maken van de tuin kijkt de hovenier naar welke planten steun nodig hebben. Er zijn planten die kunnen knakken wanneer het vriest, omdat zij topzwaar worden. Deze planten kunnen gemakkelijk worden ondersteund. Dan zijn er ook planten die echt beschermd moeten worden tegen de kou. Deze hebben extra bescherming tegen de kou nodig om de winter te kunnen overleven. De hovenier kan je ook helpen bij het winterklaar maken van het gazon. Daarnaast is het verstandig om het gazon zo min mogelijk te betreden wanneer het vriest. Een professionele hovenier zal je adviseren om een eventuele buitenkraan af te sluiten om vorstschade te voorkomen. Heb je een vijver? Dan is het belangrijk voortdurend een wak open te houden. De hovenier houdt natuurlijk ook rekening met de voorjaarstuin. In december moeten nieuwe bloembollen voor het voorjaar geplant worden.

Zorg voor de vogels

Ben je dol op de vogels in je tuin en wil je hen helpen in de winter? Dan kun je natuurlijk zorgen voor extra voer in de tuin. Speciale voeding voor de winter is in principe in elk tuincentrum te verkrijgen. Natuurlijk moeten vogels ook drinken. Toch is het niet verstandig om een open bak water neer te zetten. Je kan wel water plaatsen, maar zorg dat dat de vogels er enkel met het snaveltje bij kunnen. Leg er bijvoorbeeld een gaas overheen. Als vogels in het water vallen of zich gaan wassen in het water, dan kunnen de vleugeltjes vastvriezen. Dit wil je de vogels natuurlijk niet aandoen.

Hovenier in Breda

Woont u in Breda? Kies dan voor Hovenier Breda. Zij helpen u met het winterklaar maken van uw tuin.