Tuin algemeen Tuintrends

Leuke manieren om je achtertuin te decoreren

tuindecoratie

Gebruik deze ideeën voor tuin decoratie om jouw tuin nieuw leven in te blazen en de perfecte ruimte te creëren voor heerlijke ontspanning. Tuindecoratie is een van de gemakkelijkste manieren om de buitenruimte nieuw leven in te blazen. Van het toevoegen van mooie stukken aan het terras zoals een brede plantenbak (klik hier voor een voorbeeld) tot het oppakken van een verfkwast en het transformeren van het uiterlijk van een muur, de juiste tuindecoratie-ideeën zullen gegarandeerd kleur en karakter aan de buitenruimte geven.

We willen allemaal een achtertuin die aanvoelt als een verlengstuk van ons huis, waar we vrienden kunnen ontvangen en kunnen genieten van de zon en frisse lucht. Het realiseren van deze droom kan echter overweldigend lijken. Probeer in plaats daarvan decoratieve achtertuin ideeën te benaderen zoals je dat bij een binnenkamer zou doen; het doel is immers hetzelfde: een gezellige en uitnodigende ruimte creëren. Net als bij het interieurontwerp, moeten de ideeën de individualiteit uitdrukken.

Ideeën voor tuindecoratie

Hoe groot je achtertuin ook is, decoreren moet iets zijn waar je plezier aan moet beleven. Het creëren van een nieuwe look alvorens de laatste tuintrends hoeft geen enorme kostenpost te zijn. In feite kunnen tuindecoratie-ideeën zo klein zijn als het toevoegen van wat kleur op een muur tot de meer complexe tuin kleurenschema’s die je maakt met beplanting. Voor een snelle manier om je ruimte in te richten, plaats je vloer kussens en spreien of een picknickkleed in een hoek van je tuin. De informele stijl zorgt voor een ontspannen sfeer die perfect past bij een intieme bijeenkomst.

Creëer een terras met decoratieve tegels

Een patio is de perfecte aanvulling op een tuin en een van onze favoriete ideeën voor tuindecoratie. Patio’s zijn een geweldige manier om een ruimte in te delen door het ‘amusement gebied’ te scheiden van bijvoorbeeld de serre en moestuin. Het biedt ook de perfecte ruimte voor terras meubel ideeën en om buiten te dineren.

Overweeg een terras te creëren met tegels met patronen als een karaktervol alternatief. Als je een betegeld terras maakt, zorg er dan voor dat je tegels kiest die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis en bijvoorbeeld niet glad worden.

Voeg een zithoek in de zon toe

Na al het harde werk is het een must om een ​​plek te hebben om te zitten en te genieten van je tuin. Er zijn veel verschillende ideeën voor terrasmeubilair, van schattige ligstoelen tot loungesets. Overweeg om verschillende soorten zitplaatsen buiten te mixen en matchen om op elk moment van de dag of avond een gezellige ruimte te creëren om te ontspannen.

Let niet op de stoffering

Bij het plannen van tuindecoratie-ideeën, behandel je de achtertuin dus zoals je dat bij je interieur zou doen. Plaids en kussens zullen een grote bijdrage leveren aan het creëren van een gezellige ruimte, terwijl een kleed onder de voeten je zal aanmoedigen om de schoenen uit te schoppen en te ontspannen.

Kussens en stoffen lijken misschien kleine details, maar als het gaat om het transformeren van je ruimte, bieden ze een snelle en gemakkelijke oplossing, en naarmate de dagen warmer worden, is hun transformerende kracht niet langer beperkt tot binnenshuis, maar werken ze ook goed in de tuin. Naast het broodnodige comfort van je tuinstoelen, kun je met de toevoeging van buiten kussens de lijnen tussen binnen en buiten vervagen, waardoor je een ruimte creëert die veel meer gebruikt wordt!