Tuin algemeen

Maak je tuin kaar en leefbaar voor de winter

De winter komt eraan. Het is weer tijd om uw tuin daarop voor te bereiden. Om te beginnen door eenjarige planten te verwijderen, afgevallen bladeren op te ruimen en bomen en struiken te snoeien, zolang het nog niet vriest. Sommige planten in bloembakken of potten die niet winterhard zijn, zult u naar binnen moeten halen. Daarnaast is het ook heel belangrijk om de waterleidingen in de tuin af te sluiten, om bevriezing van deze leidingen tegen te gaan. Sproeien hoeft voorlopig toch niet meer. Als u dat allemaal gedaan heeft, is de tuin grotendeels winterklaar. Het slechte weer kan beginnen. Maar betekent dat ook dat u de hele herfst en winter niet meer in uw tuin kunt zitten?

Ook ’s winters in de tuin zitten?

Voor wie ook in de winter en de herfst plezier van zijn tuin wil hebben, zijn er tegenwoordig diverse mogelijkheden. Zo kiezen veel mensen ervoor om een overkapping in de tuin zetten. Bij Tuinmaximaal vindt u een keur aan overkapping mogelijkheden voor de tuin, zoals veranda’s en andere terrasoverkappingen. Een overkapping beschermt in de zomer niet alleen tegen de zon, maar kan in de herfst en de winter ook tegen de regen of zelfs sneeuw beschermen. Door eventueel een terrasverwarmer te plaatsen, kan ook in de winter de tuin een sfeervolle plek zijn waar je alleen of met gasten heerlijk kunt zitten, ongeacht de weersomstandigheden.

Een perfect passende veranda in de tuin

Bij het aanschaffen van verandas kijken mensen als eerste of deze wel goed bij de sfeer van de tuin past. De tuin fungeert immers tegenwoordig steeds meer als een soort tweede huiskamer. Dat geldt zeker ook voor een aangebouwde overkapping of veranda. Dat betekent dat de veranda een bepaalde uitstraling moet hebben, die past bij de smaak van de inwoners van het huis. Dit geldt ook voor aanvullende zaken zoals de inrichting, het tuinmeubilair, de betegeling en de sfeerverlichting. Wat betreft het materiaal waarvan de veranda is gemaakt, de keuze voor een bepaalde dakbedekking en de gebruikte kleuren zijn er veel keuzemogelijkheden. Welke veranda het beste bij uw tuin past, is ook afhankelijk van de grootte van uw tuin. Win bij twijfel altijd deskundig advies in bij Tuinmaximaal zodat u een bij uw tuin perfect passende veranda krijgt.