Tuintrends

Maak van jouw tuin een plek om heerlijk te ontspannen

Een tuin kan een heerlijke plek zijn om in te vertoeven. Om goed te kunnen genieten dien je wel het een en ander aan te passen, een gezellige uitstraling komt natuurlijk niet vanzelf. Hier vind je enkele tips om je tuin aan te pakken.

Gezellige tuinmeubels

Om in je tuin goed te kunnen relaxen heb je natuurlijk een lekker lounge- of tuinset nodig. Deze zijn te koop in diverse designs waardoor je altijd wat vindt wat je wel zal bevallen. Je kunt zo een lekkere relax tuinstoel of bank plaatsen met zachte kussens. Plaats hier nog een scherm boven of parasol om ook tijdens de warme dagen lekker in de schaduw te liggen.

Gezellig maken met planten

Je kunt de omgeving een stuk gezelliger maken door gebruik te maken van diverse sfeermakende planten. Je kunt kijken naar prachtige bloemen of juist naar unieke planten die wel tegen een stootje kunnen. Zo maak jij de tuin waar je heerlijk kunt genieten. Doe dit wel wat terughoudend, maak niet teveel gebruik van planten. Je dient ze namelijk ook regelmatig te onderhouden.

Sfeervolle verlichting

De uitstraling in je tuin maak je compleet door gebruik te maken van leuke stijlvolle verlichting. Je kunt diverse spotjes op verschillende plaatsen inbouwen of juist een robuuste lamp (of meerdere) plaatsen om zo een eigen unieke sfeer te maken. Maar ook kan je denken aan een gezellig vuurkorf in de tuin, dat is ook nog eens lekker warm. Zo kan je ook tijdens de late uurtjes genieten in de buitenlucht in je relax tuinstoel.

Jacuzzi

Wanneer je de ruimte en het budget hebt, kan je ervoor kiezen om een jacuzzi in je tuin te zetten. Dit is in alle seizoenen heerlijk vertoeven: je zit altijd in een lekker verwarmd bad alleen of samen. Je kunt naast een jacuzzi op een vaste plek ook een goedkopere opblaasbare variant halen. Zo kan je op een flexibele manier genieten en ruim je het ook weer met gemak op.