Erfafscheiding

Redenen voor een schutting voor in de tuin

Een schutting is een veel geziene afscheiding tussen een tuin en de rest van de wereld. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om een schutting te installeren. Verschillende types van schuttingen kunnen bijdragen om een bepaalde uitstraling van je tuin te creëren of bij te dragen aan het algehele ontwerp. Wat voor type schutting je ook kiest, je installeert er vooral één om je af te schermen van de buitenwereld.

Een schutting voor privacy
Veel mensen zijn zeer gesteld op hun privacy, ook als ze in de tuin zijn. Als je lekker in de zon ligt heb je er natuurlijk geen behoefte aan dat elke voorbijganger je ziet liggen. Ook kan het prettig zijn om een afscheiding te hebben tussen je eigen tuin en die van de buren. De reden dat je in de tuin zit is om lekker te ontspannen en je wilt daarbij geen last hebben van andere mensen.

Een schutting tegen overlast
Een schutting is een perfecte oplossing als je last hebt van overlast door geluid of door de wind. Vooral mensen die in de stad wonen kunnen beamen dat een schutting veel bijdraagt aan het tegengaan van ongewenst geluid. Hierbij kun je denken aan het verkeer en het geluid van andere voorbijgangers. De wind in Nederland kan behoorlijk tekeer gaan en dat is meestal niet wenselijk als je in de tuin zit. Door een stevige schutting te installeren kun je de negatieve effecten van de wind grotendeels minimaliseren.

Een schutting voor de bescherming van je huis en je spullen
Een schutting functioneert ook perfect als eerste barricade voor inbrekers. Dat is in fysieke zin zo, ze moeten er overheen klimmen om bij je huis te komen, maar ook in visuele zin. Veel inbrekers komen namelijk eerst een kijkje nemen bij potentiële slachtoffers om te kijken hoe ze het beste binnen kunnen komen en wat er allemaal te halen valt. Met een schutting wordt het ze een stuk moeilijker gemaakt om je huis te inspecteren. Hiermee verminder je de kans dat ze ongewenst bij jou op bezoek komen.

Op zoek naar een nieuwe schutting? Meer info op https://www.schuttingenplaatsen.nl/