Overig

Sloten laten maken door een slotenmaker

Vervangen

Het komt zeer regelmatig voor dat mensen hun sloten willen, of moeten, vervangen. In het ergste geval is dat natuurlijk na een inbraak waar de sloten zijn geforceerd. Al kan een slotenmaker, zelfs bij inbraakschade, vaak de defecte sloten herstellen. Zo niet, dan wordt het slot vervangen of in het ergste geval worden er noodvoorzieningen geplaatst. De slotenmaker is op dat soort situaties goed voorbereid.

Sleutels binnen laten liggen

Vaak kunnen slotenmakers met hun speciale gereedschap de deur wel openen. De persoon in kwestie kan binnen en de kostenpost valt mee (niet altijd natuurlijk). Ook wanneer de sleutel afbreekt in het slot kan in het ene geval het slot gerepareerd worden, in het andere niet. Alle slotenmakers hebben immer sloten bij zich om in het geval dat een slot niet meer gerepareerd kan worden, in ieder geval een nieuw slot te kunnen plaatsten, met bijgeleverde nieuwe sleutels.

Verlies

Maar ook bij verlies van een sleutelbos besluiten veel mensen alle sloten te vervangen. En het dan maar meteen goed doen, zodat inbrekers een deurtje verder lopen.  Inbraakbeveiliging begint vaak bij een goed slot. Dus in plaats van de sloten laten maken, kiezen mensen voor vervanging en nemen de inbraakveiligheid in ogenschouw. Vooral bij oudere sloten is het vaak tijd om eens contact op te nemen met een slotenmaker. Deze informeert en adviseert om de juiste keuze te maken voor inbraakveilig hang- en sluitwerk. Met de juiste sloten daalt de kans op een succesvolle inbraakpoging enorm.

24 uur service

Slotenmakers staan 24/7 ter beschikking voor de klanten. Denk alleen al aan inbraak: niemand kan voorspellen op welk moment zo iets ‘ellendigs’ plaatsvindt, al zijn de avond en nacht nog altijd populair. Op dat soort momenten is het goed om te weten dat meteen een slotenmaker gebeld kan worden, hoe vroeg of laat ook.