Overig

Slotenmakers

Sloten

De slotenmaker heeft natuurlijk alle kennis en expertise over hang- en sluitwerk. Niet alleen over de verschillende soorten producten, ook over de inbraakveiligheid daarvan en uiteraard over het installeren en monteren.

Soorten

Er wordt nu specifiek ingegaan op der verschillende types sloten, er is namelijk veel keuze en aanbod.

Een cilinderslot is een sluitmechanisme (een soort insteekslot) dat bestraat uit een cilinder en een behuizing. De behuizing zit in de deur en de cilinder draait in die behuizing rond om te kunnen openen of sluiten. Ook binnen de cilindersloten zijn er veel toepassingen, waarbij de een veiliger en duurder is dan de ander.  Een oplegslot valt onder de categorie sloten die òp het object worden geplaatst, vaak op naar binnen draaiende, stompe deuren. Dan zijn er de zogenaamde meerpuntssluitingen, zeer goed voor inbraakbeveiliging. De deur wordt op meerderde punten (vaak boven, midden en onder) op slot gedraaid. Dit gaat met haakschoten die vanuit de deur het kozijn helemaal binnen gaan.

Een volledige lijst met alle mogelijkheden is hier te veel om op te noemen. De slotenmaker is voor alle verschillende types sloten de beste adviseur, op gebied van veiligheid, prijs, gebruikersgemak, sterkte en duurzaamheid.

Merken

Onder de bekende merken vallen onder meer: Lips, Nemef, Cisa, DOM, EVVA, HMB, Kaba of Fuhr. Er zijn natuurlijk nog veel meer merken op de markt, maar wederom verwijzen wij naar deslotenmaker voor alle uitgebreide informatie, prijzen en toepassingen.

Veiligheid

Sloten zijn zo’n belangrijk onderdeel in het voorkomen van een inbraak, dat goedkoop soms echt duurkoop kan worden. Liever iets meer investeren in de kosten van aankoop en montage van het hang- en sluitwerk, om op die manier een stukje veiligheid terugkrijgen. Het gevoel van veilig thuis kunnen zijn en de inbreker die de deur voorbij loopt omdat de sloten ‘afschrikken’ is een onbetaalbare gedachte. Vraag maar aan de slotenmaker.