Tuintrends

Tips voor de beste winter bbq

winter barbecue

We zitten ongeveer op de helft van de winter. De dagen worden alweer iets langer, maar de nachten zijn donker en het kan nog steeds erg koud zijn. Maar waarom zou dat jou ervan weerhouden om te barbecueën? Alleen omdat de winter is, wil dat nog niet zeggen dat je geen warme BBQ kunt organiseren voor vrienden en familie. Het draait allemaal om het veranderen van je manier van denken en iets nieuws proberen. Klinkt goed toch? Daarnaast kunnen we in de Nederlandse winter elke vorm van vitamine D wel gebruiken… en dan sla je met een bbq twee vliegen in één klap!

Verplaats je barbecue

Tijdens de winter is een van de belangrijkste obstakels die ons tegenhoudt van een goede bbq, de ingebeelde kou. Wie buiten aan het grillen is, kan het namelijk serieus koud krijgen. Een simpele verplaatsing van je barbecue kan wonderen doen wat dat betreft. Waarom plaatst je de barbecue niet dichter bij de achterdeur, zodat je minder ver hoeft te lopen vanaf het huis? Vergeet niet rekening te houden met de windrichting en zorg voor een plekje in de tuin waar je beschermd bent tegen.

Hou het simpel

Het is het beste om het eten eenvoudig te houden als je een winterbarbecue houdt. Ga voor worstjes, hamburgers en groenten aan spiesen, want deze gerechten zijn snel gaar zonder veel poespas. Als je aardappelen in de schil wilt maken, leg ze dan eerst in de oven en leg ze aan het einde op de barbecue, zodat je niet buiten in de kou staat terwijl je wacht tot ze gaar zijn.

Gebruik de juiste apparatuur

Als je in de winter barbecuet, gebruik dan kookgerei dat zoveel mogelijk warmte vasthoudt. Een keramische barbecue is ideaal, daarmee merk je zo goed als geen verschil tussen een zomerse of winterse dag. Overweeg je tot aanschaf van een kamado over te gaan, dan zal de koopgids welke kamado kopen heel waardevol voor je zijn.

Heb je een extra plek nodig om je winterse gerecht warm te houden? Je kunt al je bereide gerecht in een voorverwarmde gietijzeren pan warmhouden. Zorg er wel voor dat je het eten wat eerder van de barbecue haalt, want het gaart daarna natuurlijk nog even door in de pan.

Zorg voor warme dranken

Laatste tip voor jouw winter bbq: een geweldige manier om gasten warm te houden terwijl ze wachten op hun eten, is door ze warme dranken aan te bieden. Probeer wat warme chocolademelk, thee, koffie of zelfs warme cider of glühwein om iedereen tevreden te houden. Een bijzondere favoriet is warme chocolademelk met een shot Bailey’s, room en marshmallows!