Tuin algemeen

Tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin

Heb je een tuin met veel ruimte? In dit geval heb je er misschien al eens aan gedacht dat het installeren van een zwembad een geweldig idee kan zijn. Hoewel het noodzakelijk is om enkele precieze regels te respecteren, is het maken van een zwembad verre van onmogelijk.

De duur en de voorbereidingen voor het maken van een zwembad

Over het algemeen duurt het maken van een zwembad 4 tot 5 weken. Maar het is duidelijk dat als je je eigen zwembad maakt, het werk langer zal duren: gemiddeld 2 tot 3 maanden. Om te beginnen moet je eerst beslissen wat voor type zwembad je wilt. Je kunt kiezen voor een opblaasbaar zwembad, een zwembad met overkapping of zelfs een inbouw zwembad, om maar een paar voorbeelden te noemen. Wil je graag dat het zwembad operationeel is bij de komst van mooi weer. Onderneem daarom de werkzaamheden in de winter (als het weer het toelaat). In het geval van een vertraging, een technisch probleem of een probleem tijdens de bouw, heb je speling, zodat het zwembad toch klaar kan zijn voor de zomer! Vanwege de tijd die het kost en ook de vele vaardigheden die nodig zijn om een ​​zwembad te bouwen, wordt het sterk aanbevolen om een ​​beroep te doen op professionals.

De afmetingen en kosten van het zwembad

Het is belangrijk om de buitenste afmetingen van het zwembad te berekenen. Het zwembad dat je in je tuin laat maken, moet uiteraard perfect binnen deze afmetingen kunnen worden geïntegreerd, anders zou je investering tot niets worden gereduceerd. Een zwembad kan een echte aanwinst voor je tuin zijn, maar het is vanzelfsprekend dat een dergelijk project niet goedkoop is en moet worden uitgevoerd in overeenstemming met je financiële mogelijkheden. Daarom adviseren wij om vooraf een maximumbudget in te stellen dat je onder geen enkele omstandigheid mag overschrijden. Het is geen geheim dat een zwembad luxe blijft die nog steeds veel kost. Reken minimaal 20.000 euro. Voor een binnenzwembad moet je minimaal 30.000 euro betalen. Er komen nog extra kosten bij zoals het gieten van een betonnen plaat. Deze werken, vaak gedaan door professionals, kosten gemiddeld tussen de 1500 en 3000 euro. Verdere extra kosten zijn zwembadtrappen, verlichting etc. Onthoud ook dat het verplicht is om een zwembad te beveiligen met een alarm, een rolluik of barrières. Deze accessoires hebben ook kosten waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het opmaken van de offerte.