Overig

Toe aan wat licht in jouw leven? Met LED downlights zit je gegarandeerd goed!

Kun jij ook wel wat meer licht in jouw leven gebruiken? En dan bedoelen we het deze keer niet figuurlijk in de zin van positiviteit en dergelijke, maar gewoon letterlijk zoals het er staat. Een klein schemerlampje in de hoek van de woonkamer staat natuurlijk ontzettend knus, maar je kunt niet bepaald zeggen dat er veel licht van af komt. Natuurlijk snappen we het ook dat je geen bouwlamp in je woonkamer wilt ophangen. Heb je wel eens van LED downlights gehoord? Wat ons betreft, is dit een hele mooie middenweg. In deze blog vertellen we je er graag wat meer over. Lees dus snel verder!

LED spotjes, maar dan net even anders

Veel mensen die voor de eerste keer in hun leven LED downlights zien, denken dat het LED spotjes zijn. Eerlijk gezegd lijken deze twee ook best wel wat op elkaar, maar toch zijn ze wel degelijk verschillend. LED spotjes kunnen namelijk behoorlijk fel licht geven. Het licht afkomstig van LED downlights is over het algemeen iets minder fel. Dit soort lampen geven een mooi zacht licht, waardoor veel mensen uiteindelijk toch hieraan de voorkeur geven. Net zoals spotjes heb je ze in een inbouw en een opbouw variant en zijn ze te koop in verschillende wit licht tinten. Heb je liever helder of koud wit licht? Of gaat jouw voorkeur uit naar de warme gloed van warm wit licht? Met LED downlights is het allemaal mogelijk. Zelfs wanneer je op zoek bent naar een RBG+CCT lamp die je naast de verschillende soorten wit licht ook kunt instellen in de kleuren rood, groen en blauw. 

Redenen om te kiezen voor LED lampen

Je hebt vast wel eens mensen in je omgeving horen zeggen dat traditionele lampen zoals gloei- en halogeenlampen energievreters zijn. Helaas kunnen wij daar niets anders van maken. Het zijn ook ware energievreters die jouw energierekening flink kunnen laten oplopen. Steeds meer mensen stappen daarom over op LED lampen. Dit zijn energiezuinige lampen met een hoge energie-efficiëntie (percentage energie dat daadwerkelijk omgezet wordt in licht), die bovendien een lange levensduur hebben. LED downlights zijn slechts één voorbeeld van de verschillende soorten LED verlichting die vandaag de dag te koop zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op ledlichtstunter.nl.