Tuinmeubelen

Trends in tuinmeubilair

kleine tuin groot laten lijken

Ook op het gebied van tuinmeubilair zijn er trends te onderkennen. Als jij de tuin toch een ander aanzien wou geven, is het nu wellicht de juiste tijd om daar een over na te denken en te gaan snuffelen bij de diverse winkels die dat kunnen leveren. Dat hoeven beslist niet de dure speciaalzaken te zijn. Jij beslist wat jij mooi vind immers. Heerlijk ontspannen in je tuin? Denk eerst goed na wat je precies voor effect wilt bereiken en ga pas echt shoppen als je een goede indruk hebt wat je zoekt en wat mogelijk is op het gebied van tuinmeubilair in jouw tuin. Dat voorkomt teleurstelling en bespaart je een hoop gedoe.

De trends op een rijtje 

1. Duurzaamheid 

Ook in het tuinmeubilair komt aandacht voor duurzaamheid op nummer 1 vandaag de dag. Plastic is een materiaal dat beslist zeer geschikt is voor de tuin. Het is vrijwel onverwoestbaar en bestand tegen ons wisselvallige klimaat. Maar plastic en duurzaamheid? Er is tegenwoordig ook een groot aanbod aan tuinmeubilair dat wordt gemaakt van gerecycled plastic. Daarmee voorkom je dus dat dit materiaal in het milieu terecht komt en kan je genieten van een leuk tuinmeubilair. Plastic tuinmeubilair is vrijwel onderhoudsvrij. Een nat doekje met een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende. Verkleuring door veel zonlicht is mogelijk.

2. Teakhout 

Teakhout is van nature wat ‘vettig’ en daardoor past het wel in ons vochtige Nederlandse klimaat. Daarnaast hebben deze tuinmeubelen een warme natuurlijke uitstraling. Ook teak kan je tegenwoordig met een gerust hart kopen als je let op de certificaten waarmee wordt aangegeven dat het hout duurzaam is geproduceerd. En uiteraard is het onderhoud van deze meubelen niet moeilijk. 

3. Rope 

Touw voor tuinmeubilair zit al een aantal jaren in de lift en dat is ook niet echt verwonderlijk. De ontwerpers zien steeds meer het voordeel van dit natuurlijke materiaal in combinatie met hout en metaal. Touw is sterk, kan in iedere kleur worden verwerkt en er zijn ontelbare mogelijkheden om het te gebruiken. Stoelen geven een extra zitcomfort als de leuning is uitgevoerd in rope vlechtwerk. Voor iedere stijl zijn er rope tuinmeubelen.

4. Bamboe

Bamboe, rotan en de tuin horen gewoon bij elkaar. Het betere bamboe is duurzaam geproduceerd en wordt in superieur vlechtwerk gecombineerd met diverse andere materialen. Zo is de combinatie met titanium momenteel favoriet bij veel ontwerpers. Uiteraard is dit metaal niet bepaald goedkoop te noemen maar ook vrijwel onverwoestbaar. Er zijn ook andere opties mogelijk.

5. Industrieel 

Wat dacht je van een stoer industrieel ontwerp uit FSC- hout met verzinkt staal? Dat is lekker robuust en geeft je tuin een ruig tintje. Een schapenvacht is voldoende om ook heerlijk comfortabel te zitten.

Tip: Heb jij een rechthoekige tuintafel? Plaats die dan altijd zo dat de deze met een hoek van 90 graden met de lengterichting op het huiskamer raam wordt geplaatst. Het is namelijk veel gezelliger om vanuit de kamer niet op een groot aantal rugleuningen van al dan niet bezette stoelen te moeten kijken. En voor de gelukkigen die in de tuin zitten, is er altijd ook uitzicht op een deel van die tuin.