Tuintrends

Waarom je een trampoline in de tuin moet hebben!

Waar je vroeger echt sporadisch een trampoline in een tuin zag staan, zie je ze nu volop. De laatste jaren is de kwaliteit dan ook enorm verbeterd en zijn de prijzen drastisch omlaag gegaan. Nu de zomer echt is begonnen, denk jij er misschien ook over na om een trampoline aan te schaffen. Hieronder vertellen we je waarom dat een goed idee is.

Verbeterde kwaliteit, lange levensduur

Door de eerder genoemde verbeterde kwaliteit gaat een trampoline tegenwoordig jaren mee en groeit mee met jouw gezin. Veel producenten van trampolines duurzame materialen van hoogwaardige kwaliteit zodat deze jarenlang goed blijven. Zo kunnen je kinderen ieder jaar, het hele jaar door, leuk en actief buitenspelen.

Buiten spelen is gezond

En actief buiten spelen is gezond om een heleboel verschillende redenen. Je conditie wordt er beter van, net als je balans en coördinatie. Daarnaast verbrand je door te springen op een trampoline veel calorieën. Laat je kinderen dus lekker los op een trampoline en ze zullen zich daar erg lang mee kunnen vermaken. Zo verbranden ze veel energie en vallen ze ’s avonds makkelijker in slaap… nog een voordeel natuurlijk!

Over de veiligheid hoef je tegenwoordig ook niet meer in te zitten

Met de hoogwaardige kwaliteit van trampolines tegenwoordig hoef je je niet meer druk te maken over de veiligheid. Jarenlange doorontwikkelingen op dat gebied hebben ervoor gezorgd dat de aspecten va trampolinespringen die niet veilig zijn, zijn verbannen. Zo hebben alle opbouw trampolines nu een veiligheidsnet en zijn de veren goed weggewerkt. Trampolinespringen is daarmee vele malen veiliger geworden. 

Sporten aan het begin van de dag geeft je een vliegende start

Als ouder wil je alles doen om je kind zo goed mogelijk voor te bereiden voor school. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige lichaamsbeweging de ontwikkeling van kinderhersenen ondersteunt door het geheugen, concentratievermogen en een positieve kijk op dingen te verbeteren. Kinderen die voor school 15-45 minuten rennen, blijken minder afgeleid en besteden meer aandacht aan hun schoolwerk. Laat kinderen ’s ochtends dus 15 minuten op de trampoline springen en je zult zien dat hun lichaam en geest helemaal klaar zijn voor een nieuwe schooldag!

Komen er vaak andere kinderen bij je over de vloer? Hebben ze soms moeite om zich te vermaken? Een trampoline biedt op dat gebied uitkomst. Het is een makkelijke en leuke manier om kinderen urenlang bezig te houden. Dat kinderen dol zijn op trampoline springen is namelijk geen geheim!