Erfafscheiding

Welke schutting plaats u in de tuin?

Tegenwoordig willen we allemaal een schutting in onze tuin. Op de eerste plaats is dit voornamelijk bedoeld voor een afscheiding met de buitenwereld. U wilt toch ongestoord in uw tuin kunnen genieten zonder dat u last heeft van pottenkijkers? Anderzijds zorgt een open schutting juist wel voor meer uitzicht. Schuttingen bestaan er in diverse soorten en materialen, maar welke is nu geschikt voor uw tuin? We zetten er een aantal op een rijtje.

Houten schuttingen

De bekendste variant onder de schuttingen is toch wel de houten versie. Onder houten schuttingen bestaan weer meerdere varianten. Hardhout is bijvoorbeeld weer veel sterker materiaal dan normaal hout. Wat alle houten schuttingen overeenkomen is dat ze jaren meegaan en bijna niet verslijten. U hoeft dus maar één keer te investeren en daarna kunt u jarenlang genieten van uw eigen schutting. Houten schuttingen zijn bovendien ook zeer fraai om tegenaan te kijken en gaan nooit vervelen. Mocht u dus binnenkort een schutting willen, is het raadzaam om een houten versie te overwegen.

Betonnen schuttingen

Wat tegenwoordig ook steeds vaker wordt gebruikt zijn betonnen schuttingen. Het is een erg stevige variant en heeft een zeer lange levensduur. Betonnen schuttingen bestaan voornamelijk uit platen die voorzien zijn van een stevig en fraai motief. Een schutting van beton wordt veelal gebruikt in gebieden die dichtbevolkt zijn zoals de grote stad of het centrum van dorpjes.

Composieten schuttingen

Naast de stevige versies  is er ook nog een variant die bestaat uit meerdere materialen, namelijk composieten schuttingen. Deze soort bestaat voornamelijk uit hout en plastic en gaat ook zeer lang mee. Natuurlijk zijn er ook weer diverse soorten hout en plastic en is het per soort weer anders hoe deze eruit zien. Daarom is het raadzaam om nader advies te vragen aan een expert die u meer kan vertellen over deze soort. Zodoende weet u precies wat u in uw tuin gaat plaatsen en wat de voordelen daarvan zijn.

Hopelijk heeft u nu meer inzicht gekregen in diverse soorten schuttingen en zal u uiteindelijk een weloverwogen keuze gaan maken.