Overig

Meer bekendheid van je tuiniersbedrijf door online marketing

hoveniersbedrijf

Tijdens de Corona pandemie zijn er veel nieuwe bedrijfjes gestart. Mensen zaten thuis en zochten naar dingen om te doen. We hebben het hier over kleine bedrijfjes, die mensen hebben naast hun normale baan. Vaak zijn dit bedrijfjes die spullen verkopen, die makkelijk thuis te maken zijn. Denk hierbij aan kleine kledingmerken, maar ook het aanbieden van planten en bloemen, iets wat iedereen met een beetje tuin in principe kan doen. Wil je van dit bedrijfje echter een bedrijf maken, dan zul je wat stappen moeten zetten. Een daarvan is je bekendheid vergroten en dat kan door een online marketing bureau in te schakelen. Hoe zo’n bedrijf je kan helpen, lees je in onderstaande blog.

Als je met succes een hovernier– tuinbouwbedrijf wil laten groeien en daarbij een sterk klantenbestand wil opbouwen ben je aangewezen op een combinatie van directe en indirecte marketing, dus zowel online als offline. Op die manier kun je evolueren van een klein, jong bedrijf naar een succesvol en populair bedrijf met een eigen team en een sterk klantenbestand. Dat kan dankzij een gecombineerde aanpak van hard werken, goed zijn in wat je doet… en het hebben van een succesvolle en nuttige benadering om het bedrijf in de markt te zetten door marketing te gebruiken.

Social media kanalen zoals Facebook worden vaak over het hoofd gezien als een vorm van adverteren. Toch biedt het een geweldige manier om jouw tuinier diensten onder de aandacht van de juiste mensen te brengen.

Wat is SEO en hoe helpt het je website?

Search Engine Optimization, of kortweg SEO, is het proces voor het verbeteren van de positie van jouw website binnen zoekmachines zoals Google. De belangrijkste factor van SEO is het vermogen om je te helpen beter zichtbaar te worden in zoekresultaten voor termen die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Hoe meer zoekwoorden er zijn waarop je wordt gevonden in zoekmachines, hoe meer mogelijkheden je hebt om bezoekers naar je site te halen. Simpel gezegd, je hebt misschien een website die de wereld vertelt over jouw producten of services, maar hoe goed vertelt je website  dat aan zoekmachines zoals Google? Nu steeds meer bedrijven tijd en geld besteden aan hun SEO, is het de hoogste tijd dat je meedoet, de website optimaliseert en boven je concurrenten uitstijgt.

Hoe vinden zoekmachines mijn website?

Dit is waar het interessant wordt, zoekmachines zoals Google zoeken voortdurend op internet naar websites, en eenmaal gevonden proberen ze deze te ontcijferen en toe te voegen aan hun lijst met bekende pagina’s. Zoekmachines sturen zogenaamde ‘crawlers’ uit die zich een weg banen door websites, kijkend naar trefwoorden, afbeeldingen, video’s, koppen en honderden andere factoren en signalen. Met deze informatie is het de taak van Google om die gegevens en het belang ervan af te stemmen op zoekwoorden en concurrenten voor die termen.

Dan nog enkele belangrijke termen:

  • Crawlen: ontdekken van websites door op internet te zoeken en de inhoud en code van elke pagina te analyseren.
  • Indexering: het organiseren van de gevonden informatie, eenmaal geïndexeerd kunnen de pagina’s worden weergegeven in Google.
  • Ranking: Rekening houdend met het streven van zoekmachines om gebruikers de meest relevante informatie voor hun zoekopdracht te bieden, worden de resultaten gerangschikt van meest relevant naar minst relevant.

Waar zoeken zoekmachines naar op een website?

Niemand weet precies naar welke rangschikking factoren zoekmachines op websites zoeken, maar we kunnen een weloverwogen schatting maken op basis van de informatie die ze in het verleden hebben vrijgegeven. Dan gaat het om backlinks, relevantie, actueel zijn van de website, pagina snelheid en mobielvriendelijkheid. Houdt dan ook met elk van deze rekening!