Tuin algemeen

Geef je kleine tuin een ruimer gevoel met deze tips

Heb je bij je woning een kleine tuin? Met een paar slimme ingrepen kun je jouw kleine tuin inrichten op een andere manier, zodat je tuin groter en ruimer lijkt. Maar een kleine tuin optisch groter maken, hoe pak je dat slim aan? In dit artikel lees je de beste tips kleine tuin die je helpen bij je kleine tuin indelen op een manier die ervoor zorgt dat je tuin optische gezien groter lijkt. Doe er je voordeel mee en geniet straks ook van een ruimere tuin!

Kies voor een grote tuintafel in je tuin

Een goede manier om je tuin optisch wat groter te laten ogen, is door een grote tuintafel in je tuin neer te zetten. Gezien de huidige tuinmeubeltrends is er keuze in overvloed. Op het gebied van tuinmeubeltrends zijn met name grote granieten tuintafels in de mode, terwijl grote houten tuintafels het dit jaar ook goed doen. Kies, als het even kan, voor je kleine tuin inrichten met een grote ronde tuintafel. Een kleine tuin indelen die je groter wilt laten lijken, kan namelijk perfect door voor meubilair en tuinaccessoires te kiezen met ronde vormen.

Maak op een slimme manier gebruik van kleuren

Een kleine tuin optisch groter maken kan ook door goed na te denken over de kleuren die je in de tuin gebruikt. Een van de beste tips kleine tuin is kiezen voor rustige en natuurlijke kleuren. Gebruik voor het tuinmeubiliar, zoals een grote tuintafel, stoelen en tuindecoraties, maximaal twee of drie kleuren. Doorgebruik te maken van kleuren als groen, bruin of lichte kleuren kun je jouw kleine tuin optisch groter maken, zonder dat dit je verder veel moeite kost.

Kies voor een kleine boom in je tuin

Een kleine tuin indelen die je groter wilt laten ogen, doe je slim door een kleine boom in je tuin neer te zetten. Kleinere bomen in de tuin zoren voor een soort miniatuureffect, waardoor de rest van de tuin optisch groter lijkt. En dat is natuurlijk precies de bedoeling als je een kleine tuin inrichten gaat om deze wat groter te laten lijken.

Gebruik een paar spiegels

Als je in de tuin een schutting hebt of andere verticale oppervlakten (denk aan een prieel met wanden) waar je iets aan kunt ophangen, maak dan gebruik van spiegels. Spiegels gebruiken is een beproefde slimmigheid om ruimtes visueel groter te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn.